Plátky šunky s cidrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky šunky s cidrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 24857 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 ml | Calvados |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
300 g | Šunka dušená |
100 ml | Víno jablečné |
100 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 0,6mg |
Vláknina | 26,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Víno jablečné, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky šunky s cidrem postup přípravy receptu:
1 | Šunku pokrájíme na silné plátky a necháme ohřát na rozpuštěném másle.Přikryté dáme stranou. |
2 | K máslu na pánev přilijeme calvados, necháme chvíli povařit a poté vlijeme cidr a vývar. |
3 | Omáčku osolíme, opepříme a povaříme 2 minuty. |
4 | Šunku servírujeme přelitou omáčkou. |
Poznámka
Cidr je kvašené jablečné víno.