Plátky šunky á la vendéenne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky šunky á la vendéenne
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24859 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Brambory |
40 ml | Hořčice |
50 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka od kosti |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 35,1mg |
Draslík | 755,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 10,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej stolní, Sůl, Šunka od kosti, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky šunky á la vendéenne postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na 6 plátků a opepříme. |
2 | Olej rozehřejeme společně s máslem na pánvi a šunku na něm osmažíme, cca 1 minutu z každé strany. |
3 | Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit v osolené vodě. |
4 | Uvařené brambory rozmixujeme, přidáme mléko a 10g másla. Osolíme dle chuti. |
5 | Osmaženou šunku podáváme s bramborovou kaší a hořčicí. |