Jednoduchý recept

Vanilková zmrzlina

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2486

Ingredience

150 g Cukr krupice
750 ml Mléko polotučné
125 ml Smetana 12% (konzumní)
7 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 252kJ
9% Sacharidy 33 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 17 mg
18% Bílkoviny 10 g

Vanilková zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme z něj do kastrolu semena. Přilijeme mléko a pomalu přivedeme k varu. Odstavíme a necháme asi 10minut stát.

2

Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi. Poté postupně přiléváme teplé mléko a vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout.

3

Vanilkový lusk vyjmeme, vmícháme ušlehanou smetanu, nalijeme do zmrzlinového strojku a připravíme zmrzlinu dle návodu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept