Vanilková zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilková zmrzlina
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2486 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
750 ml | Mléko polotučné |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
7 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 452,7mg |
Draslík | 38,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Smetana 12% (konzumní), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilková zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme z něj do kastrolu semena. Přilijeme mléko a pomalu přivedeme k varu. Odstavíme a necháme asi 10minut stát. |
2 | Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi. Poté postupně přiléváme teplé mléko a vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout. |
3 | Vanilkový lusk vyjmeme, vmícháme ušlehanou smetanu, nalijeme do zmrzlinového strojku a připravíme zmrzlinu dle návodu. |