Těstoviny s mořskými rybami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s mořskými rybami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 24860 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
4 stroužek | Česnek |
85 g | Máslo čerstvé |
450 g | Mořský ďas |
450 g | Mořský jazyk |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
4 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Fettuccine |
300 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 107,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Mořský ďas, Omáčka rybí, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s mořskými rybami postup přípravy receptu:
1 | Mouku v misce smícháme se solí, pepřem a dvě lžíce dáme na talíř a obalíme v nich filety z ďasa a jazyka, které jsme zbavili kůže a nakrájeli na větší kousky. |
2 | V hlubokém rendlíku na másle za občasného míchání smažíme kousky ryb s drobně krájenými šalotkami, utřeným česnekem, mrkví nakrájenou na malé kostičky a drobně pokrájeným pórkem. Po deseti minutách směs zaprášíme zbylou moukou a ještě asi minutu smažíme. |
3 | Do usmažené směsi vlijeme rybí vývar, ocet, víno, rybí omáčku a za občasného míchání vaříme zhruba čtyřicet minut. |
4 | V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Když je směs hotová, vlijeme ji na těstoviny, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme. |