Arista à la Fiorentina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arista à la Fiorentina
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24862 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
1000 g | Vepřová pečeně |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 494,1mg |
Vláknina | 663,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vepřová pečeně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arista à la Fiorentina postup přípravy receptu:
1 | Maso dobře omyjeme, osolíme a opepříme. Poté prošpikujeme kousky čerstvého rozmarýnu. Na závěr potřeme utřeným česnekem. |
2 | Přendáme do zapékací nádoby, trochu podlijeme vodou a dáme péct. |
3 | Maso pečeme pozvolna při 180 °C cca 90 minut, jedině tak získá vláčnou kozistenci a chutné aroma. |