Vepřová plec na směsi koření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec na směsi koření
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24863 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Anýz mletý |
30 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 kávová lžička | Hřebíček |
200 ml | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 515,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr krupice, Fenykl obecný, Hřebíček, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec na směsi koření postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme kůže, šlach, blan a pokrájíme na nudličky. |
2 | Z koření, cukru, soli a sojové omáčky připravíme marinádu, v které necháme maso půl hodiny namočené. |
3 | Naložené maso podusíme doměkka na rozpálené pánvi. |
4 | Rýži uvaříme dle návodu. |