Pečená pochoutka z červené papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená pochoutka z červené papriky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24868 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
90 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
6 ks | Paprika oranžová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 339,3mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 181,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika oranžová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená pochoutka z červené papriky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 °C nebo na stupeň 6. Pokud máme troubu s grilem, nastavíme ji na gril. Červené a oranžové papriky pečeme v troubě tak dlouho, dokud slupka nezačne černat a papriky nezměknou. Vytáhneme je z trouby a necháme vychladnout. Odloupneme slupku, rozkrojíme napůl a vyjmeme semínka. |
2 | Papriky nakrájíme najemno, smícháme s olivovým olejem a utřeným česnekem. Přidáme sůl a pepř. Dáme do sterilizované sklenice a před podáváním necháme marinovat alespoň den. |