Pečené lanýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené lanýže
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 24870 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Lanýž |
40 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Sůl |
100 ml | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 159,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 323,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené lanýže postup přípravy receptu:
1 | Lanýže dobře omyjeme a nakrájíme na silné plátky. Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, vložíme plátky lanýžů, zalijeme šampaňským nebo šumivým vínem, osolíme a pekáček zakryjeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Odkryjeme pekáček, lanýže polijeme šťávou z pekáčku a pečeme odkryté ještě 5 minut. |
2 | Houby podáváme hlavně k pečené drůbeži. |