Jednoduchý recept

Lanýže na šampaňském

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24871
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

200 g Lanýž
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Solamyl
2 špetka Sůl
150 ml Víno šumivé (sekt)
150 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 540kJ
1% Sacharidy 5 g
12% Tuky 9 g
8% Sodík 166 mg
4% Bílkoviny 2 g

Lanýže na šampaňském postup přípravy receptu:

1

Velké lanýže dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na silné plátky.

2

Pekáček vymažeme máslem, vložíme lanýže, osolíme, opepříme, podlijeme šampaňským a telecím vývarem. Pekáček zakryjeme alobalem a necháme dusit. Dusíme asi 10 minut, pekáček odkryjeme a necháme ještě 5 minut stát, ať se lanýže máčí ve vývaru.

3

Potom lanýže vyjmeme, zbylou tekutinu trochu vyvaříme, přidáme špetku solamylu, rozmícháme, necháme projít varem a lanýže šťávou přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept