Listové kapsy s candátem a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listové kapsy s candátem a chřestem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24875 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
vývar z chřestu | |
---|---|
500 g | Chřest zelený |
1 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
máslová omáčka | |
200 g | Candát obecný |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
220 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
75 ml | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Listové kapsy s candátem a chřestem | |
200 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 184,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 62,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Citronová šťáva, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Candát obecný, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Listové kapsy s candátem a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si upečeme kapsy z listového těsta. Na pomoučeném vále |
2 | si z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 5 mm. Rozkrojíme ho na 4 stejné čtverce, položíme je na plech vyložený pečícím papírem, pomažeme je rozšlehaným vajíčkem a rádýlkem každý čtverec nakrojíme uprostřed (po upečení se lépe rozkrojí) a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 225 °C asi 8 minut dozlatova. |
3 | Očištěný zelený chřest omyjeme, odřežeme tuhé konce a vaříme maximálně 8 minut v osolené vodě. Pak ho z vody vyjmeme a necháme odkapat. Chřestový vývar odložíme a odměříme 75 ml. |
4 | Plátek ryby - candáta omyjeme, osolíme a rozdělíme na 4 kousky. |
5 | V pánvi na rozpuštěném másle candáta s 0,5 dl vývaru podusíme pod pokličkou doměkka, dusíme ho přibližně 10 minut. Pak candáta vyjmeme, přilijeme k výpeku do pánve 75 ml chřestového vývaru, 75 ml bílého vína, drobně pokrájenou cibuli-šalotku a vaříme (bez pokličky) do doby, než se tekutina z poloviny odpaří. Odstavíme z plotny, přimícháme 200 g ledově vychlazeného másla, které jsme pokrájeli na tenké plátky, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, promícháme a ještě přidáme zakysanou smetanu a 1 lžíci drobně pokrájené petrželky. Znovu máslovou omáčku promícháme. |
6 | Na jednu polovinu upečených kapes z listového těsta položíme uvařený chřest s kouskem candáta a polijeme ho přibližně 1 lžíci omáčky. |
7 | Druhou polovinou kapsy náplň zakryjeme a podáváme jako předkrm. |