Jednoduchý recept

Brioškový nákyp

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24876

Ingredience

250 g Chléb celozrnný pšeničný
125 g Cukr moučkový
100 g Hrozinky
5 g Kandovaná pomerančová kůra
500 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 391kJ
23% Sacharidy 84 g
26% Tuky 19 g
18% Sodík 361 mg
33% Bílkoviny 19 g

Brioškový nákyp postup přípravy receptu:

1

Mléko nalijeme do hrnce a přidáme rozpůlený vanilkový lusk, dáme ohřát až téměř k varu.

2

Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a pomalu a za stálého míchání vlijeme do horkého mléka.

3

Zapékací nádobu vymažemé máslem a přelijeme do ní mléčnou směs.

4

Chleba nakrájíme na krajíčky a ponoříme do mléčné směsi, krajíce se mezi sebou lehce překrývají.

5

Posypeme rozinkami a pomerančovou kůrou a dáme zapéct ve vodní lázni při 220 °C na 30 minut.

Poznámka

Použít můžeme brioškový chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept