Brioškový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brioškový nákyp
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24876 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Chléb celozrnný pšeničný |
125 g | Cukr moučkový |
100 g | Hrozinky |
5 g | Kandovaná pomerančová kůra |
50 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Vanilkový lusk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 211,5mg |
Draslík | 401,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Cukr moučkový, Hrozinky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brioškový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Mléko nalijeme do hrnce a přidáme rozpůlený vanilkový lusk, dáme ohřát až téměř k varu. |
2 | Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a pomalu a za stálého míchání vlijeme do horkého mléka. |
3 | Zapékací nádobu vymažemé máslem a přelijeme do ní mléčnou směs. |
4 | Chleba nakrájíme na krajíčky a ponoříme do mléčné směsi, krajíce se mezi sebou lehce překrývají. |
5 | Posypeme rozinkami a pomerančovou kůrou a dáme zapéct ve vodní lázni při 220 °C na 30 minut. |
Poznámka
Použít můžeme brioškový chléb.