Jednoduchý recept

Lanýže v těstíčku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 24877
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

80 g Anglická slanina
200 g Lanýž
250 g Listové těsto
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 ml Víno madeira
100 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 036kJ
8% Sacharidy 28 g
46% Tuky 35 g
17% Sodík 339 mg
18% Bílkoviny 10 g

Lanýže v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Lanýže očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Listové těsto vyválíme a upravíme na 2 pláty velikosti formy, ve které budeme zapékat.

2

Formu vymažeme máslem, vložíme jeden plát těsta, na něj položíme plátky lanýžů, osolíme, opepříme, zalijeme telecím vývarem smíchaným s vínem Madeira. Navrch položíme plátky slaniny. Zakryjeme druhým plátem těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct. Pečeme v troubě 45 minut.

3

Před podáváním pokrm naporcujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept