Lanýže v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lanýže v těstíčku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 24877 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
200 g | Lanýž |
250 g | Listové těsto |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno madeira |
100 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 102,7mg |
Draslík | 244,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lanýže v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Lanýže očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Listové těsto vyválíme a upravíme na 2 pláty velikosti formy, ve které budeme zapékat. |
2 | Formu vymažeme máslem, vložíme jeden plát těsta, na něj položíme plátky lanýžů, osolíme, opepříme, zalijeme telecím vývarem smíchaným s vínem Madeira. Navrch položíme plátky slaniny. Zakryjeme druhým plátem těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct. Pečeme v troubě 45 minut. |
3 | Před podáváním pokrm naporcujeme. |