Treska na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska na víně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24885 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 ks | Hřebíček |
2 ks | Mrkev kořen |
2 dl | Olej olivový |
5 g | Oregano čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
6 g | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
0,5 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 908,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 46,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska na víně postup přípravy receptu:
1 | Očistíme tresky, oddělíme hlavy a vložíme do pekáčku. Osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a podlijeme vínem. Oloupanou cibuli, mrkev a česnek pokrájíme nadrobno, přidáme posekanou petržel a oregano a směsí pokryjeme tresky. Polijeme olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut, až je zelenina opečená. |