Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 24886
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

na ozdobu
2 polévková lžíce Majonéza
4 ks Petržel kudrnka
Aspik s rajčaty
1 polévková lžíce Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Oregano sušené
2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Rajčata
4 ks Šalotka
0,8 polévková lžíce Sůl
9 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 202kJ
11% Sacharidy 40 g
17% Tuky 13 g
22% Sodík 446 mg
15% Bílkoviny 9 g

Aspik s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Masitá zralá rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme je, rozkrojíme a zbavíme semen. Pak rajčata pokrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, potom přidáme rajčata, sůl, pepř, oregano, balsamikový ocet a vše dusíme asi 10 minut pod pokličkou.

2

Mezitím si želatinu dáme do studené vody na 5 minut nabobtnat.

3

Podušená rajčata odstavíme z plotny a přimícháme k nim nabobtnalou želatinu.

4

Formu ve tvaru věnce vypláchneme studenou vodou a pak ji naplníme aspikem s rajčaty. Když vychladne, dáme ji do chladničky na 3 hodiny zatuhnout. Okraje aspiku uvolníme špičkou nože, formu krátce ponoříme do horké vody a aspik vyklopíme na mísu.

5

Nakrájený aspik ozdobíme kopečkem majonézy a snítkami petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept