Nádivka na Díkůvzdání - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka na Díkůvzdání
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24889 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
3 ks | Meruňky |
100 g | Ořechy pekanové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
27 g | Pistácie |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 466,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Meruňky, Ořechy pekanové, Pistácie, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka na Díkůvzdání postup přípravy receptu:
1 | Nasekáme si najemno jarní cibulku, meruňky, pekanové ořechy, loupané pistácie a petržel. Strouhanku připravíme z BBB chleba. Všechny přísady smícháme v misce. Podáváme s krocanem na Díkůvzdání. Tuto nádivku můžeme ohřát nebo podávat tak, jak je. |
Poznámka
Místo chleba na strouhanku, můžeme použít i těsto na pizzu.