Nadýchaný mandlový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadýchaný mandlový koláč
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24891 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 špetka | Kardamom |
20 g | Máslo čerstvé |
320 g | Med včelí |
330 g | Mouka mandlová |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
12 ks | Vejce slepičí |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 118,7mg |
Draslík | 44,2mg |
Vláknina | 62,4mg |
Vitamín A | 135,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kardamom, Med včelí, Tresť vanilková, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadýchaný mandlový koláč postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 150°C nebo na stupeň 2. Máslem vymažeme pečící plech. Vezmeme 6 vajec a oddělíme bílky od žloutků. Šleháme bílky asi 10 minut, dokud neztuhnou. Dáme stranou. |
2 | Med smícháme s horkou vodou, aby vznikl zředěný sirup. Do sirupu přidáme zbývajících 6 vajec, 6 žloutků, kardamom, vanilkovou esenci a mandlovou mouku. |
3 | Promícháme. Pomalu vmícháme dotuha vyšlehané vaječné bílky. |
4 | Směs dáme na máslem vymazaný plech a pečeme 20-30 minut nebo dozlatova. Konzistence upečeného koláče by měla být nadýchaná a lehká. |
5 | Necháme vychladnout a nakrájíme na malé čtverečky. |