Recept

Anglická cibulová paštika s jablky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24895
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

500 g Cibule
500 g Jablka
250 g Listové těsto
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Šalvěj čerstvá
0,5 polévková lžíce Sůl
150 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 701kJ
15% Sacharidy 55 g
54% Tuky 41 g
42% Sodík 850 mg
34% Bílkoviny 19 g

Anglická cibulová paštika s jablky postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme jablka s cibulí. Jablka bez jádřinců nakrájíme na tenké plátky, které odložíme. Cibuli nakrájíme na kolečka.

2

Na pomoučeném vále z čerstvého listového těsta rozválíme těsto na páj, silné asi 5 mm. Nožem vykrojíme jeden kulatý plát, větší než je forma a druhý menší plát, velký jako je průměr formy. Menší plát použijeme jako víko.

3

Formu vyložíme větším plátem tak, aby okraje přečnívaly přes okraj formy. Pak budeme střídavě na těsto skládat vrstvy: jablka-cibule-jablka-cibule. Každou vrstvu posolíme, opepříme, posypeme troškou nastrouhaného parmezánu a posypeme šalvějovými potrhanými lístky. Poslední vrstvu zakryjeme víkem z těsta, na který přehneme přečnívající okraje. Těsto potřeme vodou, doprostřed si uděláme malý otvor kvůli unikající páře. Na těsto nakonec položíme tenké plátky másla.

4

Paštiku pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 °C dozlatova.

5

Anglickou paštiku podáváme teplou i vychlazenou.

Poznámka

Páj (pie) je anglická specialita. Na páj se obvykle vyloží forma těstem, naplní se sladkou nebo pikantní náplní a uzavře se dalším plátem těsta. Používá se zvláštní keramická nebo nižší kovová forma.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Anglická cibulová paštika s jablky
Paštiku máme doma všichni rádi love

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept