Recept

Zeleninový aspik s ovčím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24896
Kategorie: Želé

Ingredience

100 g Brokolice
100 g Květák
100 g Mrkev kořen
1,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
3,8 dl Voda pitná
1,3 dl Zakysaná smetana
6 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 071kJ
2% Sacharidy 8 g
58% Tuky 44 g
17% Sodík 338 mg
33% Bílkoviny 18 g

Zeleninový aspik s ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Květák, brokolici a mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme. Každou

2

zeleninu uvaříme doměkka, zvlášť ve 125 ml osolené vody.

3

Uvařenou zeleninu, (každou zvlášť) i s vývarem rozmixujeme a opepříme.

4

Dáme do studené vody nabobtnat želatinu, rozdělíme ji na 3 díly a každý díl vymačkané želatiny rozpustíme v zeleninovém pyré.

5

Vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku, smícháme ji se zakysanou smetanou a rozdělíme na 3 díly a do každého pyré přimícháme díl smetanové směsi.

6

Ovčí sýr rozdělíme na 2 díly.

7

Formu na terinu vyložíme potravinářskou fólií. Nejdříve navrstvíme květákové pyré, posypeme nastrouhaným ovčím sýrem a necháme 10 minut v mrazničce, pak navrstvíme brokolicové pyré, opět posypeme sýrem a též odložíme na 10 minut do mrazničky. Nakonec dáme vrstvu pyré z mrkve a zakryjeme fólií.

8

Aspik chladíme 10 hodin, pak ho vyklopíme, nakrájíme a podáváme s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept