Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 249
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Hovězí maso zadní
1 l Hovězí vývar základní
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
130 g Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
30 g Sůl
150 g Tuk
200 g Žampiony - sterilované
533 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 405kJ
3% Sacharidy 12 g
30% Tuky 23 g
83% Sodík 2 g
38% Bílkoviny 21 g

Kručeniky volyňské postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šíře rozklepeme a osolíme je.

2

Hlávkové zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a na drobné nudličky nakrájíme. Zelí zalijeme vařící vodou a krátce povaříme. Potom zelí scedíme, necháme okapat, přidáme rozpuštěnou slaninu nakrájenou na kostičky, polovinu na plátky nakrájených žampionů a část rajčatového protlaku. Promícháme a necháme prochladnout.

3

Do středu plátků dáme část ochuceného zelí, plátky zavineme a upevníme párátkem a na povrchu osolíme.

4

Závitky na tuku opečeme, podlijeme trochou vývaru a za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka.

5

Měkké závitky vyjmeme a odstraníme párátka. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou hladkou moukou, osmahneme dorůžova, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Za občasného promíchání povaříme. Přidáme druhou část rajčatového protlaku a ještě povaříme.

6

Šťávu přecedíme zpět na závitky, přidáme zbylé žampiony a vše společně podusíme.

Poznámka

Žampiony - sterilizované: bez nálevu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept