Recept

Těstoviny s mořskou rybou a mořskými plody

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 24900
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

450 g Chňapal červený
1 ks Citrony
12 ks Hřebenatka
220 g Krevety tygří
12 ks Krevety tygří - loupané
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Šafrán
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Penne
150 ml Víno bílé
1 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 898 kcal
Kilojoule 3 755kJ
25% Sacharidy 90 g
29% Tuky 22 g
59% Sodík 1 g
131% Bílkoviny 73 g

Těstoviny s mořskou rybou a mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Ve velkém silnostěnném rendlíku na másle asi pět minut za občasného míchání smažíme nakrájené filety z chňapala, vyloupané a očištěné krevety a hřebenatky. Maso osolíme, opepříme, přidáme šťávu a ustrouhanou kůru z citronu. Když je maso hotové, přendáme je na mísu a udržujeme v teple.

2

Šafrán namočíme v pár lžících rybího vývaru.

3

Do rendlíku, v němž jsme smažili maso, vlijeme rybí vývar, šafrán a vyvaříme na dvě třetiny. Poté vlijeme ocet, opět vaříme. Zhruba po pěti minutách přidáme víno. Až omáčka zhoustne, vmícháme šlehačku, posekanou petrželovou nať a osolíme a opepříme a asi dvě minuty povaříme.

4

V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Těstoviny poklademe masem, polijeme omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept