Podzimní koláč s nektarinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podzimní koláč s nektarinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24903 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
70 g | Cukr moučkový |
20 g | Maizena - kukuřičný škrob |
140 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
125 g | Mouka mandlová |
150 g | Nektarinka |
150 g | Ořechy lískové |
200 g | Tažené těsto |
1 ks | Vanilkový lusk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 167,2mg |
Draslík | 370,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Nektarinka, Ořechy lískové, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka mandlová, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tažené těsto nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Podzimní koláč s nektarinkami postup přípravy receptu:
1 | Mléko dáme vařit s rozpůleným vanilkovým luskem. |
2 | 1 žloutek vyšleháme v bělavou pěnu společně s moučkovým cukrem, přimícháme 10g maizeny a opatrně přimícháme do vařícího se mléka. |
3 | Krém pečlivě mícháme, dáváme pozor, aby se dno nepřipálilo, odstavíme těsně před varem a necháme vychladnout. |
4 | 125g změklého másla vyšleháme s mandlovým práškem, 125g cukru, 1 žloutkem a zbytkem maizeny. Ke vzniklé směsi vmícháme postupně připravený krém. |
5 | Koláčovou formu vytřeme máslem, vysypeme moučkovým cukrem a přendáme do ní vyválené těsto. |
6 | Těsto potřeme krémem, poklademe na plátky pokrájenými nektarinkami, posypeme nasekanými oříšky a cukrem. |
7 | Pečeme při 210°C 35 minut, před vyklopením necháme vystydnout. |