Zaječí galantina s uzeným bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí galantina s uzeným bůčkem
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24904 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
mleté maso | |
---|---|
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Vepřová plec |
omáčka | |
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 dl | Masový vývar |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
3 dl | Víno červené |
Zaječí galantina s uzeným bůčkem | |
100 g | Anglická slanina |
1 dl | Masový vývar |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Vepřový bok uzený |
1 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 308,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 18,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Vepřová plec, Cibule, Sůl, Víno červené, Anglická slanina, Pažitka, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Masový vývar, Pepř černý mletý, Masový vývar, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí galantina s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso omyjeme, pokrájíme a pomeleme. Dáme do mísy a ochutíme solí, pepřem a přimícháme drobně pokrájenou cibuli s česnekem. |
2 | Vykuchaného zajíce dobře omyjeme a vykostíme. Plát masa z obou stran osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, pažitkou a poklademe na něj plátky uzeného bůčku. Na uzený bůček položíme mleté maso a plát zaječího masa zabalíme pevně do rolády a svážeme provázkem. |
3 | Zaječí roládu vložíme do pekáče, položíme na ni další plátky anglické slaniny, přilijeme masový vývar, zakryjeme a pečeme při 170°C asi 2 hodiny. Během pečení maso poléváme výpekem. |
4 | Upečenou roládu necháme vychladnout, anglickou slaninu z vrchu odebereme a odstraníme provázek. |
5 | Pak galantinu dáme do formy, přelijeme výpekem z masa a dáme do chladničky přes noc odležet. |
6 | Druhý den připravíme omáčku. Očistíme červenou cibuli, nakrájíme ji na tenká kolečka, V pánvi na rozpuštěném másle cibuli zpěníme, přilijeme červené víno a vaříme do zhoustnutí. Ještě přilijeme masový vývar a omáčku osolíme a opepříme podle chuti. |
7 | Galantinu pokrájíme a servírujeme ji s omáčkou a brusinkami. |