Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24906

Ingredience

36 g Cukr krupice
12 g Cukr moučkový
300 g Hrušky
40 g Mandle
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
175 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
150 ml Zakysaná smetana
125 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 452kJ
15% Sacharidy 53 g
53% Tuky 39 g
3% Sodík 64 mg
13% Bílkoviny 7 g

Koláč Krásná Helena postup přípravy receptu:

1

Z másla pokrájeného na kousky, soli a 6 g cukru vytvoříme hladké nelepivé těsto, dle potřeby můžeme přilít trochu vody. Připravené těsto necháme odpočinout v chladu. Mezitím si omyjeme a oloupeme hrušky, rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Takto připravené ovoce naskládáme do misky, posypeme cukrem a necháme odležet.

2

Těsto vyválíme na plát o síle 4 mm a dáme do formy vymazané máslem. Překryjeme kolem pečícího papíru, zastřiženého dle formy a zatížíme suchými fazolemi. Pečeme při 225 °C cca 15 minut.

3

Těsto vyjmeme z trouby, odstraníme fazole i papír a poklademe kousky hrušek. Necháme 10 minut dopéct, poté vyndáme z trouby a necháme zcela vystydnout.

4

Ve vodní lázni si rozpustíme nalámanou čokoládu. Odstavíme z plotny a vmícháme 1 lžíci horké vody a 50 g másla. Na závěr vmícháme smetanu. Vzniklým krémem potřeme koláč a posypeme praženými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept