Datlový koláč s banány - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Datlový koláč s banány
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24908 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
150 g | Banány |
50 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
200 g | Datle |
75 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 212,8mg |
Draslík | 623,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Cukr moučkový, Datle, Ořechy vlašské, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Datlový koláč s banány postup přípravy receptu:
1 | 75 g másla pokrájíme na menší kousky a smícháme se 150 g mouky a solí, vypracujeme sypké, hrudkovité těsto, které necháme 15 minut odležet. Poté z těsta vyválíme plát a vložíme do vymazané pečící formy. Propícháme vidličkou a zakryjeme kolečkem pečícího papíru, zatíženého suchými fazolemi. Pečeme při 200 °C cca 18 minut. |
2 | Mléko dáme vařit společně z rozkrojeným vanilkovým luskem. Banány pokrájíme na drobné kousky, přimícháme pokrájené datle a nasekané ořechy. |
3 | Celé vejce a 2 žloutky vyšleháme společně s 50 g moučkového cukru a postupně přimícháme směs ovoce a ořechů. K takto připravené směsi vlijeme horké mléko. Ovocnou směsí naplníme upečené těsto a dáme péct na 20 minut při 200 °C. |
4 | Bílky vyšleháme s 50 g cukru do tuhého sněhu, který namažeme na pečený koláč a necháme ještě 5 minut zapéct. |