Kambala na sektu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala na sektu
Kambala na sektu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24913 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
80 g | Fazolové lusky zelené |
1200 g | Kambala |
1 ks | Kedlubna |
120 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
5 g | Pepř cayenský |
10 g | Petržel - nať |
150 g | Pórek |
60 g | Šalotka |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 747,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 474,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Fazolové lusky zelené, Kambala, Kedlubna, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kambala na sektu postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 210 °C. Filety rozpůlíme, zeleninu, mimo fazolek, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Fazolky opláchneme, odstraníme nitku a oba konce a přepůlíme je. V kastrůlku rozpustíme 20 g másla a pří mírné teplotě v něm zeleninu 5 minut podusíme. Nakonec osolíme, opepříme, scedíme a necháme okapat. Tekutinu uchováme. Šalotku drobně nakrájíme a 2-3 minuty ji lehce osmahneme. Přidáme sekt a vývar ze zeleniny a za pravidelného míchání při mírné teplotě zredukujeme na polovinu. |
2 | Z alobalu odstřihneme 6 čtverců, ze kterých připravíme balíčky. Na každý čtverec vložíme 2 kousky ryby, osolíme, lehce ochutíme pepřem a přidáme 2 lžíce podušené zeleniny. Balíčky uzavřeme tak, aby uvnitř zbylo místo. Vložíme je na prostřední rošt do trouby a pečeme 7 minut. |
3 | Do směsí vína a šalotky přidáme smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté zmírníme teplotu a po kouscích přidáme zbytek másla. Omáčku našleháme metličkou a případně dochutíme solí a pepřem. |
4 | Na předehřáté talíře rozdělíme omáčku, na kterou opatrně vložíme obsah balíčku, dozdobíme snítkami kopru nebo lístky petržele. |