Opečené brambory na kachním sádle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečené brambory na kachním sádle
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24914 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kachní sádlo, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Opečené brambory na kachním sádle postup přípravy receptu:
1 | Brambory zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu a vaříme 5-7 minut při střední teplotě tak, aby brambory zůstaly pevné. Scedíme a vrátíme do hrnce. Na pekáček vložíme tuk a dáme na 10 minut do předehřáté trouby na 200 °C. |
2 | Brambroy přiklopíme pokličkou a hrncem prudce potřeseme, povrch brambor se tak naruší a bude křupavější. |
3 | Z trouby vyjmeme pekáč a brambory opatrně ponoříme do tuku, aby se v něm obaliy. |
4 | Opékáme v horní části trouby 45-50 minut dozlatova. Brambory v průběhu opékání obrátíme a polijeme tukem. |
5 | Děrovanou lžící přendáme brambory na nahřáté talíře, osolíme a ihned podáváme. |