Kambala s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala s liškami
Kambala s liškami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24915 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
800 g | Kambala |
600 g | Lišky čerstvé |
200 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 529,3mg |
Vláknina | 742,5mg |
Vitamín A | 161,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kambala, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kambala s liškami postup přípravy receptu:
1 | Dvě lžíce oleje odložíme na opečení ryb a na zbytku orestujeme nasekanou šalotku s očištěnými houbami. Zahřátý olej smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opeříme a udržujeme v teple. |
2 | Filety opečeme asi 3 minuty z každé strany. Ryby rozdělíme na talíře, obložíme houbami a přelijeme šťávou. |