Recept

Brambory s parmezánem a plátky slaniny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24916

Ingredience

80 g Anglická slanina
1300 g Brambory rané
5 g Muškátový oříšek
20 ml Olej stolní
30 g Petržel - nať
50 g Sýr Parmezán
20 g Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 791kJ
18% Sacharidy 66 g
24% Tuky 18 g
116% Sodík 2 g
24% Bílkoviny 14 g

Brambory s parmezánem a plátky slaniny postup přípravy receptu:

1

Brambory podélně rozpůlíme, zalijeme vodou a mírně osolíme. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Scedíme a necháme okapat.

2

V mělké misce smícháme parmezán, muškátový oříšek a petrželku. Ve směsi obalíme kousky brambor, přebytečnou směs oklepeme.

3

Na pekáč nalijeme trochu oleje a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na cca 200 °C. Do pekáče naskladáme brambory a dáme do trouby. Pečeme 30 minut. Brambory jednou obrátíme.

4

Na brambory rozložíme slaninu a necháme 15 minut zapéct. Osušíme přebytečný tuk a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept