Kambala v letní zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala v letní zelenině
Kambala v letní zelenině
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24918 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
40 g | Cibule |
400 g | Kambala |
50 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mořský jazyk |
100 g | Mrkev kořen |
5 g | Pepř cayenský |
20 g | Petržel - nať |
120 g | Pórek |
5 g | Sůl |
20 ml | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 597,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 563,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kambala, Pepř cayenský, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kambala v letní zelenině postup přípravy receptu:
1 | V 0,5 l vody 15 minut povaříme nahrubo nakrájenou cibuli, odřezky z mořského jazyka, na plátky nakrájené žampiony a 1/2 bobkového listu. Vývar scedíme a uchováme. Mrkev nakrájíme na malinké kostičky, ze zelené části pórku nakrájíme malé čtverečky. Rybí vývar zredukujeme na 200 ml, přidáme nakrájenou zeleninu a rybí filety a pomalu vaříme 3-5 minut. Filety položíme do předehřátých hlubokých talířů a uchováme v teple (případně přikryté v troubě při 60 °C). Do vývaru přidáme víno a provaříme. Chceme-li, metličkou do vývaru vmícháme velmi vychlazené máslo nakrájené na malé kousky, až vznikne lehce zahuštěná omáčka. Když máslo přidat nechceme, vývar zredukujeme prudším varem, osolíme, opepříme a ochutíme cayenským pepřem. Rybí filety přelijeme vývarem, ozdobíme petrželí. |