Recept

Kambala v letní zelenině

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24918
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
40 g Cibule
400 g Kambala
50 g Máslo čerstvé
200 g Mořský jazyk
100 g Mrkev kořen
5 g Pepř cayenský
20 g Petržel - nať
120 g Pórek
5 g Sůl
20 ml Víno bílé
0,5 l Voda pitná
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 168kJ
2% Sacharidy 9 g
19% Tuky 14 g
34% Sodík 689 mg
48% Bílkoviny 27 g

Kambala v letní zelenině postup přípravy receptu:

1

V 0,5 l vody 15 minut povaříme nahrubo nakrájenou cibuli, odřezky z mořského jazyka, na plátky nakrájené žampiony a 1/2 bobkového listu. Vývar scedíme a uchováme. Mrkev nakrájíme na malinké kostičky, ze zelené části pórku nakrájíme malé čtverečky. Rybí vývar zredukujeme na 200 ml, přidáme nakrájenou zeleninu a rybí filety a pomalu vaříme 3-5 minut. Filety položíme do předehřátých hlubokých talířů a uchováme v teple (případně přikryté v troubě při 60 °C). Do vývaru přidáme víno a provaříme. Chceme-li, metličkou do vývaru vmícháme velmi vychlazené máslo nakrájené na malé kousky, až vznikne lehce zahuštěná omáčka. Když máslo přidat nechceme, vývar zredukujeme prudším varem, osolíme, opepříme a ochutíme cayenským pepřem. Rybí filety přelijeme vývarem, ozdobíme petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept