Paprikové brambory s římským kmínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové brambory s římským kmínem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24922 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
450 g | Brambory |
30 g | Kmín římský |
50 g | Majonéza |
100 ml | Olej kukuřičný |
80 g | Paprika mletá sladká |
15 g | Pepř cayenský |
30 g | Petržel - nať |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 8,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín římský, Majonéza, Olej kukuřičný, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové brambory s římským kmínem postup přípravy receptu:
1 | V malé misce smícháme papriku, římský kmín, cayenský pepř a sůl. |
2 | Brambory nakrájíme podélně na osminy. Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme vrstvu oleje o výšce 2,5 cm, vložíme brambory a na mírném ohni 10 minut smažíme dozlatova, během smažení brambory otočíme. Vyjmeme a osušíme na kuchyňských utěrkách. |
3 | Horké brambory přendáme do mísy a posypeme směsí koření. Důkladně promícháme. Brambory přendáme na nahřátou servírovací mísu, ozdobíme snítkami petrželky a horké podáváme. Můžeme doplnit majonézou. |