Recept

Kambala v kapustě s omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24923
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Kambala
400 g Kapusta hlávková
80 g Kerblík
40 g Máslo čerstvé
80 g Mrkev kořen
5 g Pepř černý mletý
50 g Šalotka
350 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 885kJ
8% Sacharidy 29 g
92% Tuky 69 g
35% Sodík 692 mg
56% Bílkoviny 31 g

Kambala v kapustě s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filety nakrájíme na 4 stejně velké porce, konce a špičky okrájíme a nakrájíme na drobné kostičky. Každá porce by měla mít asi 100 g. Nakrájené odřezky osolíme a opepříme a necháme v mrazničce lehce zmrznout. Poté rozmixujeme a pomalu přilijeme 150 ml smetany. Mrkev nakrájíme na velmi malé kostičky, které 1-2 minuty blanšírujeme ve vroucí vodě, scedíme a necháme v cedníku dobře okapat. Z kapusty olámeme vnější listy, asi 8 listů oddělíme a krátce blanšírujeme. Protože se při zpracování mohou listy protrhnout nebo zlomit, připravíme si pro jistotu o několik listů víc. Zbývající kapustu rozčtvrtíme, odstraníme košťál, čtvrtiny nakrájíme na tenké proužky a rovněž krátce blanšírujeme. Rybí pyré smícháme s kostičkami mrkve a vymačkanými proužky kapusty. Listy kapusty potřeme rybí směsí a položíme na ně kousky ryby, konce přeložíme a od krátké strany zavineme. Uložíme do chladu, než budeme mít hotovou omáčku.

2

Otrháme kerblíkové lístky, stonky podusíme s nadrobno nasekanou šalotkou na kousku másla, podlijeme bílým vínem a necháme zredukovat. Přidáme 200 ml smetany a provaříme v krémovou omáčku, kterou propasírujeme a ozdobíme kerblíkovými lístky. Rybí závítky povaříme v páře asi 10 minut, na talíře rozdělíme omáčku a do ní položíme hotové závitky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept