Recept

Ovoce v citrusovém sirupu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24924

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
125 g Cukr krupice
250 g Jahody zahradní
250 g Maliny
1 hrst Máta
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 734kJ
12% Sacharidy 44 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g

Ovoce v citrusovém sirupu postup přípravy receptu:

1

Ovoce očistíme, omyjeme a upravíme na servírovací mísu. Cukr promícháme se 120 ml vody a zvolna zahříváme v kastrůlku. Občas zamícháme a když se cukr rozpustí, zvýšíme příkon tepla a povaříme asi 5 minut. Odstavíme z plotny.

2

Po vychladnutí do sirupu vmícháme citronovou kůru a pomerančovou šťávu. Ovoce na míse zakapeme sirupem a ozdobíme lístky máty. Před podáváním necháme asi 10 minut stát.

3

Dezert můžeme doplnit šlehačkou nebo zmrzlinou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept