Makarony s račím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s račím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 24926 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Lanýž |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Rak říční |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
400 g | Špagety, Makarony vařené |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Gruyére |
30 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 52,3mg |
Draslík | 136,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rak říční, Špagety, Makarony vařené, Sůl, Sýr Gruyére, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s račím masem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si maso z vařeného raka, lanýže, 2 druhy strouhaných sýrů, vařené makarony a smetanu. |
2 | Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, maso z raka nakrájíme na menší kousky, lanýže na plátky a spolu je krátce orestujeme. |
3 | Do těstovin vmícháme oba strouhané sýry, přidáme máslo, sůl, pepř, směs z pánve, jen si necháme několik plátků lanýžů na ozdobu. Nakonec vmícháme horkou smetanu. |
4 | Porce rozdělíme na talíře, na povrchu ozdobíme plátky lanýžů a ihned podáváme. |