Želé z bezinkového sirupu s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Želé z bezinkového sirupu s hroznovým vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 24928 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
1 hrst | Hroznové víno |
75 ml | Sirup bezinkový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
620 ml | Voda pitná |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 19,7mg |
Vláknina | 184,5mg |
Vitamín A | 6,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sirup bezinkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Želé z bezinkového sirupu s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Ve džbánku promícháme studenou vodu (600 ml) s bezinkovým sirupem. |
2 | Plátky želatiny namočíme do misky s trochou studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Potom misku postavíme nad páru a mícháme, dokud se želatina nerozpustí. |
3 | Želatinu přidáme do džbánku se sirupem a dobře promícháme. Nalijeme do sklenic a necháme nejméně 2 hodiny ztuhnout v chladničce. |
4 | Želé podáváme ozdobené ušlehanou smetanou a omytým hroznovým vínem. |