Srnčí paštika s kachními játry a jalovcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí paštika s kachními játry a jalovcem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24929 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
listové těsto | |
---|---|
450 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
mleté maso | |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Jalovec |
100 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Martell cognac |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
250 g | Slanina vepřová |
600 g | Srnčí maso |
2 kávová lžička | Sůl |
300 g | Telecí maso přední |
1 špetka | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Srnčí paštika s kachními játry a jalovcem | |
200 g | Játra kachní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 651,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Citronová kůra, Mandle, Rozmarýn sušený, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Játra kachní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Jalovec, Martell cognac, Pepř černý mletý, Srnčí maso, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí paštika s kachními játry a jalovcem postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a pak plátem těsta tak, aby okraje těsta visely přes okraj formy (minimálně 5 cm). |
2 | Srnčí a telecí maso omyjeme, jemně, s pokrájenou slaninou, ho pomeleme na masovém strojku. Maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, koření(tymián, rozmarýn, drcený jalovec, nastrouhanou citronovou kůru - z chemicky neošetřeného citronu), smetanu, koňak a posekané oloupané mandle. Dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme. |
3 | Kachní játra omyjeme a nakrájíme na dlouhé nudličky. |
4 | Vyloženou formu do poloviny naplníme půlkou paštiky, poklademe kachními játry a kousky lanýžů a na ně dáme zbývající paštiku. Vše zakryjeme listovým těstem, potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed vypíchneme otvor (kvůli páře). |
5 | Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut. |
6 | Upečenou paštiku necháme vychladit. Nakrájíme na plátky a podáváme. |
Musím vyzkoušet