Jednoduchý recept

Lehká jahodová pěna

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2493

Ingredience

125 g Cukr moučkový
750 g Jahody zahradní
2 polévková lžíce Mléko polotučné
350 g Tvaroh jemný
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 226kJ
14% Sacharidy 50 g
4% Tuky 3 g
3% Sodík 52 mg
35% Bílkoviny 20 g

Lehká jahodová pěna postup přípravy receptu:

1

Jahody odstopkujeme, několik si jich ponecháme stranou a zbytek rozmačkáme vidličkou.

2

Tvaroh utřeme s trochou mléka a poté z něj metlou vyšleháme pěnu. Za stálého míchání přidáme 3/4cukru. Zbylý cukr smícháme s bílky a ušleháme tuhý sníh. Smícháme s tvarohem a jahodovým pyré.

3

Pěnu rozlijeme do pohárů nebo vysokých sklenic, ozdobíme jahodami a až do podávání uchováváme v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept