Švestkový koláč s javorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkový koláč s javorovým sirupem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 24930 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
drobenka | |
---|---|
75 g | Cukr třtinový |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
60 g | Ovesné vločky |
Švestkový koláč s javorovým sirupem | |
2 polévková lžíce | Sirup javorový |
600 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 330,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Ovesné vločky, Sirup javorový, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkový koláč s javorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | V míse zpracujeme mouku s vychlazeným, nakrájeným máslem na drobenku. Vmícháme cukr a ovesné vločky a znovu propracujeme. |
2 | Omyté a vypeckované švestky vložíme do formy a zakapeme javorovým sirupem. Povrch posypeme připravenou drobenkou. |
3 | Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 30-40 minut. |
Poznámka
Javorový sirup můžeme nahradit medem. Drobenku můžeme připravit několik dní předem a uchovat v mrazáku.