Neapolské makarony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Neapolské makarony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24931 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Hovězí maso mleté |
30 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Rajčata |
400 g | Špagety, Makarony vařené |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Gruyére |
40 g | Sýr Parmezán |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 73,3mg |
Draslík | 441,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 423,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso mleté, Rajčata, Špagety, Makarony vařené, Sůl, Sýr Gruyére, Sýr Parmezán, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Neapolské makarony postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a přidáme mleté hovězí maso. Vařečkou maso stále promícháváme a oddělujeme jednotlivé hrudky, restujeme na prudkém ohni. |
2 | Máme-li maso rozdrobené, zmírníme oheň, podlijeme červeným vínem, přidáme oloupaná rajčata bez jadérek, osolíme, opepříme, pánev přiklopíme a dusíme 40 minut. |
3 | Na talíře upravíme vařené makarony, polijeme dušeným masem s rajčaty a posypeme oběma strouhanými sýry. |