Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24935
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
300 g Chřest bílý
60 g Cibule
1 ks Citrony
10 g Kari koření
600 g Losos - filety
10 g Máslo čerstvé
25 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
200 ml Víno bílé
200 ml Vývar zeleninový
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 594kJ
5% Sacharidy 19 g
20% Tuky 15 g
41% Sodík 827 mg
64% Bílkoviny 36 g

Losos s kari a chřestem postup přípravy receptu:

1

Lososa naporcujeme, pošírujeme 2-3 minuty v bílém víně a vývaru, vyjmeme, zabalíme do alobalu a uchováme v teple, tekutiny ponecháme. Na másle osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, 2 neoloupané stroužky česneku, přidáme kari a intenzivně mícháme. Podlijeme směsí bílého vína a vývaru, ochutíme citronovou kůrou, bobkovým listem a strouhaným zázvorem a 15 minut prudčeji vaříme, až omáčku zredukujeme. Poté ji propasírujeme, vlijeme smetanu a dalších 10-15 minut pomalu vaříme, než dosáhneme požadované konzistence. Okořeníme solí a pepřem, do omáčky vložíme filety z lososa a necháme táhnout.

2

Odlomíme dolní třetinu pazochu chřestu, chřest oloupeme a blanšírujeme tak dlouho, dokud zůstává pevný. V pánvi krátce osmahneme na troše másla chřest, 2 prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Na menší pánvi nasucho osmahneme citronovou kůru.

3

Porce lososa rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme citronovou kůrou, obložíme chřestem a nahoru dáme nasekanou pažitku a vše ozdobíme velmi tenkými plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept