Losos s kari a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s kari a chřestem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24935 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
300 g | Chřest bílý |
60 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
10 g | Kari koření |
600 g | Losos - filety |
10 g | Máslo čerstvé |
25 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar zeleninový |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 101,9mg |
Draslík | 900,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chřest bílý, Cibule, Citrony, Kari koření, Losos - filety, Pažitka, Sůl, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s kari a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Lososa naporcujeme, pošírujeme 2-3 minuty v bílém víně a vývaru, vyjmeme, zabalíme do alobalu a uchováme v teple, tekutiny ponecháme. Na másle osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, 2 neoloupané stroužky česneku, přidáme kari a intenzivně mícháme. Podlijeme směsí bílého vína a vývaru, ochutíme citronovou kůrou, bobkovým listem a strouhaným zázvorem a 15 minut prudčeji vaříme, až omáčku zredukujeme. Poté ji propasírujeme, vlijeme smetanu a dalších 10-15 minut pomalu vaříme, než dosáhneme požadované konzistence. Okořeníme solí a pepřem, do omáčky vložíme filety z lososa a necháme táhnout. |
2 | Odlomíme dolní třetinu pazochu chřestu, chřest oloupeme a blanšírujeme tak dlouho, dokud zůstává pevný. V pánvi krátce osmahneme na troše másla chřest, 2 prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Na menší pánvi nasucho osmahneme citronovou kůru. |
3 | Porce lososa rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme citronovou kůrou, obložíme chřestem a nahoru dáme nasekanou pažitku a vše ozdobíme velmi tenkými plátky citronu. |