Jednoduchý recept

Zázvorová smetanová omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24937

Ingredience

4 ks Badyán
125 g Cukr krupice
900 ml Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vaječný žloutek slepičí
225 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 966kJ
10% Sacharidy 36 g
78% Tuky 59 g
1% Sodík 20 mg
17% Bílkoviny 10 g

Zázvorová smetanová omáčka postup přípravy receptu:

1

Smetanu vlijeme do kastrolu, přisypeme cukr a zahřejeme k bodu varu. Přidáme oloupaný, na plátky nakrájený zázvor, celý badyán a plotýnku vypneme. Pod pokličkou necháme asi 1 hodinu stát.

2

Potom smetanu znovu zahřejeme k bodu varu. Žloutky vyklepneme do mísy, ušleháme a smetanu na ně přecedíme. Promícháme a odstraníme zázvor a badyán. Omáčku přecedíme do kastrolu a za stálého míchání zvolna povaříme do zhoustnutí.

3

Podáváme v mističkách a můžeme doplnit čerstvým ovocem.

Poznámka

Omáčku můžeme poprášit směsí pěti koření.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept