Jednoduchý recept

Losos na sektu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 24940

Ingredience

10 g Kopr čerstvý
1000 g Losos obecný
100 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
400 ml Víno šumivé (sekt)
120 g Šalotka
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 979kJ
3% Sacharidy 12 g
35% Tuky 26 g
22% Sodík 444 mg
66% Bílkoviny 37 g

Losos na sektu postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 °C. Vnitřek očištěného lososa osolíme a opepříme. Hlavu a ocas zabalíme do alobalu. Šalotku a žampióny drobně nakrájíme a rozložíme do pekáče. Navrch položíme rybu, kterou poklademe kousky másla a zalijeme polovinou sektu. Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme podle váhy ryby (13-15 minut na 500 g). Během pečení poléváme po malých dávkách zbytkem ohřátého sektu a vypečenou šťávou. Nožem u páteře zjistíme, zda je ryba hotová.

2

V opačném případě zmírníme teplotu a krátce prodloužíme dobu pečení.

3

Z ryby odstraníme alobal a kůži a opatrně ji celou přeneseme na servírovací podnos. Zakryjeme a udržujeme v teple.

4

Šťávu přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, odstavíme, přidáme smetanu smíchanou se žloutky, dochutíme a při mírné teplotě mícháme do zhoustnutí.

5

Omáčkou přelijeme lososa a zbytek podáváme v omáčníku. Dozdobíme snítkami kopru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept