Recept

Dušené hovězí po provensálsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 280 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 24942
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 kg Hovězí plec
2 ks Karotka
50 ml Ocet vinný
60 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
15 g Pomerančová kůra
60 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
5 g Tymián sušený
1 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 582kJ
4% Sacharidy 13 g
37% Tuky 27 g
24% Sodík 482 mg
83% Bílkoviny 46 g

Dušené hovězí po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na větší kusy a vložíme do hrnce. K masu přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, karotku pokrájenou na kolečka, sůl, pepř, bobkový list, tymián, česnek a pár snítek petrželky. Přilijeme vinný ocet a zalijeme červeným vínem. Povaříme hodinu na velmi mírném ohni, voda nesmí vřít, jenom občas lehce probublávat. Vaříme hodinu a necháme maso vychladnout ve vlastním vývaru.

2

Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na nudličky pokrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme chvilku smažit a nalijeme i s olejem do jiného hrnce. Z prvního hrnce vyndáme maso, přendáme do druhého hrnce a podusíme s cibulí a slaninou 10 minut. Nyní přilijeme vývar z prvního hrnce, přidáme pomerančovou kůru, přisypeme ještě posekané bylinky a povaříme odkryté asi půl hodiny. Tekutina se z části odpaří, takže přilijeme sklenici vody, hrnec zakryjeme a vaříme 2 hodiny.

3

Uvařené maso nakrájíme na plátky, vývar necháme vyvařit na šťávu a přecedíme. Podáváme hlavně k těstovinám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept