Špagety s konzervovaným tuňákem a petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s konzervovaným tuňákem a petrželkou
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24945 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Ančovičky konzervované |
25 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Spaghettini |
200 g | Tuňák v oleji |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 46,4mg |
Draslík | 326,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Sůl, Tuňák v oleji, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s konzervovaným tuňákem a petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme, vsypeme zpět do hrnce, zamícháme do nich máslo a necháme na teple. |
2 | V mixeru rozmixujeme tuňáka rozebraného na kousky (bez nálevu), ančovičky bez nálevu, posekanou petrželku a olivový olej. Na závěr přidáme smetanu a pár vteřin ještě mixujeme. Směs dochutíme solí a pepřem podle potřeby. |
3 | Špagety chvilku v hrnci zahříváme a dbáme, aby se nepřichytily dna. Rozdělíme je na porce do talířů, přidáme směs, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme. |