Recept

Špagety s konzervovaným tuňákem a petrželkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24945
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

50 g Ančovičky konzervované
25 g Máslo čerstvé
250 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Spaghettini
200 g Tuňák v oleji
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,240 kcal
Kilojoule 5 187kJ
25% Sacharidy 90 g
109% Tuky 82 g
31% Sodík 619 mg
64% Bílkoviny 36 g

Špagety s konzervovaným tuňákem a petrželkou postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme, vsypeme zpět do hrnce, zamícháme do nich máslo a necháme na teple.

2

V mixeru rozmixujeme tuňáka rozebraného na kousky (bez nálevu), ančovičky bez nálevu, posekanou petrželku a olivový olej. Na závěr přidáme smetanu a pár vteřin ještě mixujeme. Směs dochutíme solí a pepřem podle potřeby.

3

Špagety chvilku v hrnci zahříváme a dbáme, aby se nepřichytily dna. Rozdělíme je na porce do talířů, přidáme směs, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept