Hovězí nádivka na ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí nádivka na ravioli
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24946 |
Kategorie: | Nádivky |
Ingredience
500 g | Hovězí maso dušené |
50 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 206,9mg |
Draslík | 78,8mg |
Vláknina | 466,5mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso dušené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí nádivka na ravioli postup přípravy receptu:
1 | Dušené hovězí maso umeleme na strojku a vložíme do misky. |
2 | Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme, ostatní spaříme horkou vodou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Osolíme, opepříme a orestujeme asi minutu. |
3 | Špenát nakrájíme nadrobno a přisypeme do misky. Přidáme ještě žloutky a strouhaný sýr. Vše spolu dobře promícháme, až vznikne jednolité těsto. Je-li těsto příliš tuhé, naředíme ho trochou hovězího vývaru. |
Poznámka
Nádivku dáme do lednice uležet a používáme ji při přípravě těstovin ravioli.