Těstoviny se směsí ančoviček, rajčat a oliv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se směsí ančoviček, rajčat a oliv
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 24948 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 ks | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kapary |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
140 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
450 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Linguine |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 95,6mg |
Draslík | 908,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se směsí ančoviček, rajčat a oliv postup přípravy receptu:
1 | Připravíme rajčata. Oloupeme je, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Ančovičky rovněž nakrájíme na kousky (nálev nepoužijeme). Olivy vypeckujeme a pokrájíme na plátky a česnek drobně posekáme. |
2 | V silnostěnném kastrole na oleji krátce osmažíme česnek, přidáme ančovičky, které vidličkou rozmačkáme. Poté vsypeme kapary bez nálevu, olivy, rajčata a směs ochutíme cayenským pepřem. Pod pokličkou dusíme zhruba dvacet minut. Občas promícháme. |
3 | V mezičase ve větším hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme je a na míse necháme na teple. Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, opatrně promícháme, ozdobíme sekanou petrželkou a ihned podáváme. |